VSS-Meat

Branche
Vleesverwerkings-industrie
VSS Meat is een groothandel in vlees, maar ook een ambachtelijke slager. In een bestaand pand hebben wij een ontwerp gemaakt voor een efficiënt werkproces dat aansloot bij de wensen van de klant. Gezamenlijk hebben wij hier een totaaloplossing neergezet voor de verwerkingsruimtes, koel- en vriescellen en alle geïsoleerde deuren. Na een periode van intensief gebruik komen wij op regelmatige basis nog bij deze klant voor kleine reparties, onderhoud en aanvullende wensen.

Marco benadrukt dit meedenken met de klant. “Vanuit Isolare verdiepen we ons in het proces bij onze klanten. Wat doen ze? Wat hebben ze nodig? Wat zijn de nieuwste innovaties in hun vakgebied? Etc. Dit alles om hen zo goed mogelijk te kunnen adviseren en ondersteunen bij de groei van het bedrijf. Zo was de wens bij De Lingehof om een mechanische koeling te installeren en een pand met een hoge Rc-waarde voor het bewaren van de uien en aardappelen. Daarbij kwamen in dit geval ook de diverse eisen voor de bewaring kijken die gesteld worden aan de biodynamische teelt.”

De mechanische koeling is van levensbelang voor André. “In de biodynamische teelt kunnen we geen gebruik maken van allerlei soorten kiemremmers en bestrijdingsmiddelen en dus zijn we aangewezen op de kwaliteit van onze bewaarschuren. Een dergelijk koeling is dan ook belangrijk om de uien en aardappelen jaarrond te kunnen bewaren. Daarbij gaan de aardappelen op een temperatuur van -4,5 graden in de bewaring en de uien op -1 graden. De energie voor de koeling halen we van de zonnepanelen op het dak van diezelfde schuur maar de regel is ook hoe beter de schuur geïsoleerd is hoe minder energie het kost en hoe preciezer je de temperatuur kunt afstellen. Isolare heeft ons daarin voorzien van de oplossing met zowel de isolatie als de koeldeuren.”