Garnalenhandel Telson en Garnalenpelcentrum Kant, Lauwersoog

Project: Nieuwbouw garnalenpelcentrum te Lauwersoog
Opdracht voor: Leveren en monteren van 1.600 m2 sandwichpanelen voor buitengevels en 4.500 m2 binnenwanden, plafonds en meerdere koel- en vriescellen en productieruimten, koelschuifdeuren en draai- en pendeldeuren

Opdrachtgever: Telson en Kant
Architect: Adema Architecten te Dokkum
Aannemer: Bouwbedrijf Kooi te Appingendam

Leverancier panelen: Cladding Point B.V.
Leverancier koelschuifdeuren: Salco B.V.
Leverancier draai- en pendeldeuren: Repro

“GPC Kant BV richt zich op het machinaal pellen van de Hollandse garnaal, ook wel de “crangon crangon” of “grijze garnaal” genoemd. Deze garnalen worden in eigen beheer gepeld met door ons ontwikkelde en gepatenteerde garnalenpelmachines.
Een groot voordeel van het machinaal pellen is de snelheid. Garnalen die gisteren nog in zee zwommen kunnen vandaag gepeld worden en morgen bij de klant liggen! Daardoor is het machinaal pellen een duurzaam alternatief voor het handpellen in het buitenland.
De smaak, geur, kleur en structuur van de garnaal gaan niet verloren tijdens het pelproces. GPC Kant is daardoor in staat om dagverse garnalen op de markt te brengen.”

Voor dit prachtige nieuwbouwproject is in samenwerking met Cladding Point de keuze tot stand gekomen voor het toepassen van de CP 1000 ALPHA panelen in een dikte van 160 mm. Uitzonderlijk in combinatie met een blinde bevestiging. En de kleur van de buitenplaat is ook verre van doorsnee: DUBAI More Intens, een aan goud verwante parelmoertint. De buitenplaat kon Cladding Point leveren in een minimaal ribprofiel dat voor een maximaal effect zorgt in het kader van de uitstraling en gevelgeleding dat versterkt is met chic zwart aluminium zetwerk en gevelvinnen.
Binnen zijn verschillende type panelen toegepast. Voor de vriescellen hebben wij de 200 mm dikke panelen geplaatst van het type Beta KV. Voor de koelunits zijn 140 en 100 mm wandpanelen gebruikt en in de plafonds diktes van 80 en 60 mm. Alle panelen zijn aan de binnenzijde voorzien van een 150 micron Foodsafe-folie die voldoet aan de uiterst strenge HCAPP richtlijnen.