EMS Maritime Offshore, Eemshaven

Project: Nieuwbouw bedrijfshal en kantoor
Opdracht voor: Het leveren en monteren van 600 m2 staaldak, type 106R en 800 m2 gevels, bestaande uit binnendozen, type B90/500, Rockwool isolatie, type 209DUO, 150 mm dik en horizontaal gemonteerde profielplaat, type 35/1035. Op het kantoorgedeelte 400 m2 Phoenix systeem (isolatie), 180 mm dik en horizontale gevelbeplating type 35/1035 in HPS coating. Dit project is door ons luchtdicht gebouwd i.v.m. het werken in onderdruk zodat stof en vuil niet in motoren van de windmolens kan komen.

Opdrachtgever: EMS Maritime Offshore B.V.
Architect: Ingenieursberatung Brogellhof te Emden
Aannemer: Bouwbedrijf Kooi te Appingendam

Leverancier dak en gevelbeplating: Van Delft Profielen B.V.
Leverancier isolatie:; Insulation Solutions

Vanwege de goede relatie met onze opdrachtgever en de eisen van luchtdicht bouwen, hebben wij voor EMS dit project uitgevoerd. Even wat anders dan de koel- vrieshuisbouw, maar onze monteurs zijn ook thuis in het monteren van opbouwwanden, bestaande uit binnendoos, isolatie en gevelplaat.

Dit gebouw is volgens de nieuwste energienormen gebouwd en houdt rekening met de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen van de klant.

EMO Offshore en Siemens Nederland B.V. bouwden samen een offshore servicehaven in Eemshaven. Het perceel bestrijkt een oppervlak van 3.500 m2, terwijl het gebouw zelf uit kantoor en binnenruimte bestaat van 1.000 m2. Het voldoet volledig aan de vereisten voor een service hub voor een offshore windmolenpark. Deze zijn gebaseerd op een gedetailleerd programma van eisen voor opdrachtgever Siemens, uitgebreid met de eigen know how van de EMO groep.

De service-hub bestaat uit een 600 vierkante meter grote loods en een kantoorgedeelte met een oppervlak van 500 vierkante meter. Deze hub biedt alle voorzieningen die een offshore servicebasis nodig heeft. Naast de klassieke kantoor- en vergaderruimtes zijn er kleedkamers, douches, verblijfsruimten en een droogruimte voor de monteurspakken.